Šport

ŠAHISTI EKIPNO DRUGI NA DOMAČIH TLEH

Drugo kolo šahovske lige ZPS-GRADEX je 29. januarja 2019 v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo domače Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske. V ekipni in posamični konkurenci se je pomerilo 21 šahistk in šahistov iz petih pokrajinskih društev Zveze.

V ekipni konkurenci je prvo mesto osvojila ekipa DP Ljubljana (15), na drugo mesto se je uvrstila ekipa DP Celje (12), tretje mesto sta si z 11 točkami razdelili DP Koper in DP Maribor, peto je bilo DP Novo mesto (10).

V posamični konkurenci je prvo mesto osvojil Edo Planinc DP LJ (7), drugo Franc Pinter DP MB (5), tretje pa Alis Nukič DP NM (5). Šahisti domačega društva so posamično dosegli naslednja mesta: Radoslav Matič 4, Igor Jeranko 5, Franc Ivenčnik 13, Ivan Uran 15, Marko Trogar 18 in Štefan Vurešič 20 mesto.

Tekmovanje je po pravilih Šahovske zveze Slovenije brez zapletov vodil arbiter Marjan Drobne. Pokrovitelj lige je GRADEX d.o.o. iz Šempetra v Savinjski dolini. V precej izenačeni ligi po dveh kolih domači  šahisti zasedamo prav tako drugo mesto.

Franc Ivenčnik

Komentarji so onemogočeni.