Interesne dejavnosti

PRI ANGELI ČERNEC JE BILO VESELO

Černec Angela je ena izmed tistih naših članic, ki se je poškodovala v času, ko mnogi še vedeli niso kaj je paraplegija in kaj je tetraplegija in življenje ni ponujalo toliko možnosti za neodvisno in samostojno življenje kakor danes. Nesreča pri nakladanju tovornjaka ji je za vselej spremenila življenje, a vztrajala je na kmetiji in vzgajala tri hčerke, ki ji danes vsaka po najboljših močeh nudi pomoč, da je njen vsak dan kljub častitljivih 90 čim lepši. Dan pred njenim rojstnim dnevom pa je na njeni domačiji še prav posebno vesel.

V društvu smo se odgovorili, da Angeli priredimo presenečenje. Štirje člani društvene pevske skupine »Joža počas« so ji zapeli nekaj priložnostnih pesmic, izročili smo ji darilce in z njo ostali na klepetu. Na željo gospoda duhovnika Petra Leskovarja, ki se je ob koncu srečanja nam tudi pridružil, smo Angelo z društvenim kombi vozilom peljali v cerkev. To je za njo bil še posebej ganljiv trenutek. Zelo težko se namreč vozi v osebnem avtomobilu in le redko kdaj gre kam od doma. Ob glasbi in dobri jedači ter klepetu o tem in onem, je čas za slovo kar prehitro minil.

O Angeli Černec pripravljamo daljši članek, ki bo objavljen v našem časopisu »Korak naprej«. Vsi ji želimo, da bi ji zdravje kar najbolj služilo.

Janez Hudej