Šport

DOMAČI ATLETI UBRANILI NASLOV PRVAKA

Domača ekipa je na zadnji tekmi zmagala tretjič v tej sezoni in zasluženo osvojila naslov najboljše ekipe in prehodni pokal. To jim je do sedaj uspelo že dvaindvajsetkrat. Na atletskem stadionu Kladivar je 30. junija 2020 potekalo ekipno zaključno tekmovanje v atletski ligi Zveze paraplegikov Slovenije. Četrti zaključni krog je v organizaciji Zveze pripravilo Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske. V osmih disciplinah – štirih metalnih (disk, kopje, kij, krogla) in štirih vožnjah (100, 200, 400 in 800 metrov) je nastopilo 38 atletov iz šestih pokrajinskih društev Zveze.

Atleti so tekmovali v zelo dobrih vremenskih razmerah. Zmagovalec ekipnega tekmovanja v atletiki za sezono 2020 je Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske (19.337,71 točk), ki je prejela tudi nov prehodni pokal, drugo mesto je osvojilo Društvo paraplegikov Koroške (19.041,04 točk), tretje pa Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine (12.742,04 točk). Za nemoten potek tekmovanja je pod vodstvom Vladimirja Žirovca skrbela sodniška služba iz sodniškega zbora Atletskega kluba Kladivar. Letošnja 25. sezona se je zaradi preprečitve širjenje koronavirusa zamaknila za več kot mesec dni.

Tako so atleti prvo kolo odigrali 12. junija na atletskem stadionu Poljane, drugo 16. junija na atletskem stadionu Osnovne šole 1, tretje 23. junija na atletskem stadionu v Ravnah na Koroškem, četrto pa na atletskem stadionu Kladivar. Ob zaključku tekmovanja sta navzoče s čestitkami nagovorila vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije Gregor Gračner in predsednika DP jugozahodne Štajerske Matej Lednik.

Atlete pa je pozdravil tudi predsednik Atletskega društva Kladivar,  mestni svetnik in pooblaščenec župana Mestne občine Celje Stane Rozman in zmagovalnim ekipam podelil pokale. Udeležba tekmovalcev po ekipah: CE-12, SG-6, LJ-6, MS-5, MB-5, GO-4

Janez Hudej