Interesne dejavnosti

POT MED KROŠNJAMI NA ZREŠKEM POHORJU

Potem ko smo lansko leto splavarili po reki Dravi skupaj s člani DP Koroške, smo se letos 18. septembra 2020 vsak s svojega konca pripeljali na zreško Pohorje, kjer smo si ogledali atrakcijo, ki so jo poimenovali »Pod med krošnjami« in se nahaja v osrčju gozdov na vrhu Rogle na nadmorski višini 1517 metrov. Dolga je nekaj več kot 500 metrov, glavna atrakcija je seveda 37 metrov visok stolp, ki je del poti.

Na našem ogledu na adrenalinskih postajah sicer nismo mogli uživati, smo si lahko pa prebrali marsikaj zanimivega o živalih in rastlinah, ki živijo na Pohorju na poučnih postajah, ki so del poti. S stolpa poteka tudi tobogan, ki je dolg 62 metrov. Po njem pa se je spustilo kar nekaj naši članov in članic ter spremljevalcev.

Celotna pot je možno prevoziti z invalidskim vozičkom, prav tako so urejene sanitarije in vsa ostala infrastruktura. Tudi sosednji hotel nudi vse prilagoditve, ki so potrebne. Skupaj se nas je na Rogli  s spremljevalci zbralo več kot 40, tudi naša najstarejša članica Angela Černec, ki je samo dva dni kasneje praznovala že 91 let.

Kljub turobnemu vremenu v dolini nas je na vrhu pričakalo sonce, ki nas je prijetno grelo. Žal razgled zaradi meglic v dolini ni bil najboljši, ampak nekaj je moralo ostati, da še kdaj pridemo.

Po ogledu poti smo si privoščili še kosilo in se sprehodili po krožni poti, ki poteka po vrhu Rogle. Po sprehodu, smo se še ob pijači malo nastavljali prijetnim sončnim žarkom in ko so le ti začeli slabeti, smo se počasi odpravili v dolino. Za nami je bil zelo prijetno preživet dan.