Šport

PRVA PRVOMAJSKA VOŽNJA Z ATV VOZILI

V Društvu paraplegikov jugozahodne Štajerske smo v letošnjem letu prišli na idejo, ki smo jo tudi v zelo kratkem času realizirali – organizirali smo 1.majsko vožnjo z ATV in UTV vozili. Verjamemo, da bo ta vožnja postala tradicionalna in da bo udeležencev vsako leto več. Tokrat smo Vinko, Matej in prostovoljec Ambrož naredili lepo panoramsko vožnjo od Žičke kartuzije, preko okoliških vinorodnih gričev – od koder se zelo lepo vidi Ljubečna, Dravinjska dolina s cerkvijo do Ptuja.

Peljali smo se po gozdnih poteh do kamnoloma v Poljčanah, kjer smo se povzpeli po levi strani mimo Lovskega doma pod   Bočem in nadaljevali vse do vojaškega oddajnika na vrhu Boča. Fotografija prikazuje lep razgled na Dravinjsko dolino. Po krajšem postanku smo se odpravili približno 5 km po isti poti in nadaljevali po levi strani do Planinskega doma na Boču iz druge strani – vse po gozdnih poteh. Srečali smo mnogo pohodnikov.

Sledil je krajši postanek na izletniški točki, kjer smo pozdravili prijatelje, se osvežili s hladno pijačo in se odpeljali proti Podplatu. Ustavili smo se pri našem članu društva – Miču, kjer smo si ogledali okolico, se poveselili in poklepetali. Po krajšem prazničnem druženju smo se odpeljali proti domu. Prevozili smo okrog 60 km panoramske vožnje. Verjamemo, da bo udeležencev v prihodnjem letu mnogo več.

Matej Lednik