NAŠI ŠPORTNIKI PREJELI PRIZNANJA

Pred pričetkom 2. kola v atletiki, ki ga je naše društvo organiziralo 28. maja 2021 na stadionu Kladivar v Celju je bila krajša slovesnost na kateri sta podžupan Mestne občine Celje Vladimir Ljubek in podpredsednik Športne zveze Celje Igor Topole podelila priznanja Športne zveze Celje za leto 2020.

Za svoje športne dosežke prejeli tudi športniki Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske. Prisotne sta nagovorila tudi predsednik društva Matej Lednik in vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije Gregor Gračner, ki je povedal, da bo na Paralimpijskih igrah v Tokiu na Japonskem barve Slovenije branil tudi trenutno naš najboljši atlet Henrik Plank.

Iz našega društva bosta na paralimpijskih igrah, ki jih bo med bo med 24. avgustom in 5. septembrom gostil Tokio, nastopila  strelec Franček G. Tiršek in atlet Henrik Plank. Priznanja bi morali športniki prijeti na prireditvi Športnik leta Celje 2020, ki pa je zaradi Covid razmer ni bila v Narodnem domu Celje, ampak je bila izvedena v studiu TV Celje.

Povabljeni so bili le prvi trije nominiranci v ženski in moški konkurenci ter najboljša ženska in moška ekipa. Vsi drugi nagrajenci pa so bili v samem poteku TV prenosa prebrani po klubih, ki so priznanja prevzeli na sedežu Športne zveze Celje.

Društvo je priznanja prevzelo, a smo se v društvu odločili, da jih prejemnikom podelimo na enem od tekmovanj, ki jih bo organiziralo društvo. Priznanja za naslov državnega prvaka so prejeli: Franček Gorazd Tiršek streljanje, Henrik Plank, Janez Hudej, Radosav Matić, Aleš Povše, Nejc Stakne in Vesna Novak vsi atletika.

Priznanje za naslov ekipnega športa so prejeli ribiči in atleti, Janez Hudej pa je prejel srebrno plaketo za 35 let neprekinjenega dela v društvu na področju športa.

Janez Hudej