DRŽAVNO PRVENSTVO V RIBOLOVU

Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite je 4. julija 2021 v sodelovanju z Ribiško družino Velenje pripravilo državno prvenstvo v športnem ribolovu za invalide. Ob Škalskem jezeru v Velenju so se tekmovanja udeležili tudi ribiči paraplegiki in tetraplegiki iz petih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije – DP Ljubljana, DP Celje, DP Murska Sobota, DP Maribor in DP Novo mesto.

Po žrebanju lovnih mest po sektorjih, krmljenju in triurnem lovu je naslov državnega prvaka ubranil Gašper Peček DP-NM (1. mesto v sektorju C – 2.471 gr.), drugi je bil Rudi Centrih DP-CE (1. mesto v sektorju B – 2.422 gr.) tretji Boštjan Ceglar DP-LJ, (1. mesto v sektorju A – 200 gr.) četrti Slavko Dunaj DP-MS (2. mesto v sektorju B -1.290 gr.), peti Venčeslav Bezjak DP-MS (2. mesto v sektorju C – 568 gr.), šesti Miran Jernejšek DP-MB (2. mesto v sektorju A-158 gr.), sedmi Zdenko Lilek DP-MB (3. mesto v sektorju B – 642), osmi Franc Simonič DP-MB (3. mesto v sektorju C – 40 gr.), deveti Tona Urbanc DP-CE (3. mesto v sektorju A -10 gr.), deseti pa Franc Borovnjak DP-MS (4. mesto v sektorju B -355 gr.).

Ob razglasitvi rezultatov je ribiče nagovorila podžupanja Mestne občine Velenje Aleksandra Vasiljević in s čestitkami najboljšim ribičem podelila odličja. Prisoten je bil tudi predsednik Ribiške družine Velenje Jože Šumah.  V Škalskem jezeru prevladujejo: krap, smuč ter ščuka, jezero pa je znano po kapitalnih somih dolžine nad dva metra in kapitalni krapih. V jezeru so še: amur, androga, babuška, klen, krap, linj, ostriž, ploščič, rdečeoka, rdečeperka, smuč, som, ščuka, tolstolobik in zelenika.

Vir: ZPS (Foto: arhiv Gašper Peček)