NA PARAOLIMPIJSKIH IGRAH V TOKIU TIRŠKU PO SREBRU ŠE BRON

Strelec Franček Gorazd Tiršek je na paraolimpijskih igrah v Tokiu dobil bronasto medaljo z zračno puško leže v kategoriji SH2. S tem je osvojil še drugo medaljo na Japonskem, saj je bil v ponedeljek z istim orožjem srebrn stoje. Ves čas je stopnjeval svoje dosežke. V kvalifikacijah je med 38 tekmovalci pristal na osmem mestu, od devetega Michaela Johnsona z Nove Zelandije je zbral le dve desetinki kroga več in s tem za las ujel finalni nastop.

Tiršek ubranil srebro za jubilejno 50. slovensko medaljo! Izidi so se pred začetkom finala brisali, osmerica strelcev je najprej v tarče poslala po deset nabojev, po katerih je Tiršek zbral 105,0 kroga, kar ga je poneslo na šesto mesto. Nato se je začel del na izpadanje, kjer je slovenski športnik ves čas napredoval. Še tri strele pred koncem boja za bron je za Korejcem Lee Jiseokom zaostajal za 0,6 kroga, nato se je z odlično serijo 10,9; 10,7 in 10,6 za tri desetinke kroga prebil pred Azijca in osvojil še eno medaljo!

Vir: RTV

Dodaj odgovor