Šport

KEGLJAČI NADALJEVALI Z LIGO ZPS

Po poletnem premoru se je nadaljevala liga ZPS v kegljanju in sicer s 3. krogom, oziroma že 27. Magdičevem memorialu, ki ga je organiziralo DP Prekmurja in Prlekije 5. oktobra 2021 na kegljišču v Radencih. Tokratnega tekmovanja so se udeležili kegljači in kegljačice iz osmih pokrajinskih društev. Dobro kegljanje so pokazali tudi kegljači iz DP jugozahodne Štajerske, še posebej Roman Hrženjak in Aleš Povše, ki sta zmagala v svojih kategorijah. V ekipni konkurenci so tokrat zmagali kegljači iz DP Podravja (1688) pred DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja (1557) in DP jugozahodne Štajerske (1526).

Tudi tokrat se je tekmovalo v štirih posamičnih konkurencah. Med ženskami so največ kegljev podrle Senka Ivaniševič iz DP LJ (394), 2. mesto je osvojila Martina Glavič DP NM (386), 3. mesto pa Nataša Godec DP MB (365). V konkurenci tetraplegikov je tudi tokrat zmagal Aleš Povše DP CE (419), pred Hovnik Damjanom DP KO (312), na 3. mesto se je tokrat povzpel osvojil Herček Damjan DP MB (295). Seveda so kegljali tudi veterani. Zmagal je domačin Škraban Ludvik DP MS (404), 2. mesto je osvojil Božič Boško DP IK (333) in 3. mesto Kuhelj Franc DP NM (327).

V najštevilčnejši konkurenci med moškimi je tokrat največ kegljev podrl Roman Hrženjak DP CE (481), 2. mesto je tokrat pripadlo Jernejšek Miranu DP MB (468), 3. mesto pa Kanc Tonetu DP NM (452). Kegljače 22. oktobra čaka še zaključek lige, ki ga bo tokrat na kegljišču na Ravnah na Koroškem organiziralo DP Koroške. Z dobrim kegljanjem so kegljači našega društva še vedno v igri za najvišja mesta v ligi ZPS tako v ekipni kot posamezni konkurenci.

Aleš Povše