TOPLO SPREJELI ŠE GORAZDA TIRŠKA IN CENTRIH RUDIJA

V društvenih prostorih smo v petek 15. oktobra 2021 končno lahko pozdravili tudi Frančka Gorazda Tirška, ki je na paraolimpijskih igrah v Tokiu osvojil srebrno medaljo v streljanju z zračno puško stoje ter bronasto medaljo v streljanju z zračno puško leže. Nekaj besed mu je namenil predsednik Matej Lednik, nato pa je Gorazd odgovoril na nekaj vprašanj Janeza Hudeja in prisotnih članov društva. Iz prve roke smo izvedeli kako je sploh začel streljati, kako so potekale priprave na Tokio in kaj se je dogajalo na samih tekmah v Tokiu. Največ pozornosti pa sta bili deležni medalji, ki ju je Nani, kot ga kličemo prijatelji, prinesel s sabo in smo jih lahko vsi prisotni tudi prijeli v roki in si jih od blizu ogledali.

Sprva je bil sprejem namenjen predvsem Gorazdu Tiršku, ampak ker nas je z odličnim rezultatom na svetovnem prvenstvu v ribolovu za invalide v Radečah razveselil tudi Rudi Centrih, ki je z Slovensko ekipo zasedel 2. mesto, posamezno pa 3. mesto, smo priložnost izkoristili, da počastimo tudi njegov uspeh in izvemo kako je sama tekma potekala iz prve roke. Rudi je tekmo opisal kot najtežjo v njegovi karieri, predvsem zaradi izredno neugodnih vremenskih razmer, pa tudi žreb mu ni šel na roke. Ampak na koncu je do izraza prišla tudi njegova kvaliteta, ki je najbolj pomembna pri doseganju rezultatov. Sprejem je minil v sproščenem vzdušju, predvsem pa sta oba dobitnika medalj pokazala, da sta tudi ona dva čisto običajni osebi, ki sta s trdim delom dosegli neverjetne uspehe.

Člani Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske smo še posebej ponosni, da so Rudi, Heno in Nani naši člani, ki tako uspešno zastopajo Slovenijo in tudi naše društvo po celem svetu ter nadaljujejo že kar tradicijo športnih uspehov članov društva. Morda pa se med prisotnimi najde kdo, ki bo šel po njihovih stopinjah in nadaljeval njihov uspeh tudi v prihodnje.

Za konec želimo našim športnikov veliko športnih uspehov tudi v bodoče in verjamemo da bo temu še dolgo tako.