Šport

REDNI DEL ZAKLJUČILI NA DRUGEM MESTU

S tekmami 4. kroga se je zaključila liga v košarki na vozičkih ZPS BAUERFIND za sezono 2021-2022. Zadnji krog je v športni dvorani v Miklavžu na Dravskem polju 13. marca organiziralo DP Podravja.

Odigrane so bile tri tekme. V prvem srečanju dneva smo se igralci ekipe DP Celje Thermana pomerili z domačini in v zanimivem srečanju zmagali s 60:52. Domača ekipa DP Maribor je rane zacelili v drugem srečanju, ko je premagala DP Ljubljana Mercator s 70:53. V zadnjem srečanju dneva smo se celjani pomerili še z združeno ekipo DP Kranj-Novo mesto, ki je odločalo o 1. mestu na lestvici. Tokrat smo nasprotnikom morali priznati premoč. Bili so boljši s 64:53.

Končni vrstni red v ligi je torej:

Pred ekipami je še zaključni turnir, ki bo odločal o naslovu državnih prvakov. Turnir bosta organizirala DP jugozahodne Štajerske in Zveza ŠIS – Paralimpiski komite Slovenije in sicer 23. aprila v športni dvorani na Planini pri Sevnici. Polfinalna para sta DP Kranj-Novo mesto proti DP Ljubljana Mercator in DP Celje Thermana proti DP Maribor. Vabljeni da pridete navijat.

Aleš Povše