ZAKLJUČEK KOŠARKARSKE LIGE ZPS BAUERFIND

S tekmami v telovadnici osnovne šole v Miklavžu na Dravskem polju 2. aprila, se je zaključila liga ZPS Bauerfind v košarki na vozičkih za sezono 2022/2023. Tudi v letošnji izvedbi tekmovanja so nastopale štiri ekipe, ki so  odigrale štiri turnirje in sicer decembra na Polzeli, Januarja v Videm Dobrepolje, februarja v Strahinju in kot že omenjeno aprila še v Miklavžu na Dravskem polju.

Celjeni smo tudi letos nastopali pod imenom DP Celje Thermana in se nismo preveč izkazali. Nikakor nismo našli prave forme, prav tako pa so  nas pestile številne zdravstvene težave. Na koncu smo osvojili 3. mesto. Tudi v zadnjem kolu smo nastopili močno oslabljeni in morali priznati premoč ekipi iz Maribora (55:31) in združeni ekipi Kranja in Novega mesta (50:35)

Lestvica po koncu lige:

1. DP Kranj DP Novo mesto
2. DP Ljubljana Mercator
3. DP Celje Thermana
4. DP Maribor

Sezona se bo končala s finalnim turnirjem 14. maja v športni dvorana na Vranskem s pričetkom ob 9.00 uri. Polfinalna para sta DP Kranj DP Novo mesto proti DP Maribor in DP Celje Thermana proti DP Ljubljana Mercator.