KOŠARKARJI NA VOZIČKIH NA POLZELI ZAČELI NOVO SEZONO

V športni dvorani na Polzeli se je v soboto 10. decembra pričela že 31. sezona v košarkarski ligi na vozičkih Lige Zveza paraplegikov Slovenije Bauerfind Slovenija. Legenda košarke na vozičkih Marjan Trdina, ki je tekme spremljav živo, je ob koncu simbolično predal majico Davidu Škorjancu kot predstavniku nove generacije. V sodelovanju z Občino Polzela in KD Hopsi Polzela, je Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske v Športni dvorani na Polzeli organiziralo 1. krog v košarkarski ligi na vozičkih ZPS Bauerfind Slovenija.

Gre že za 31. sezono po vrsti. Letos v ligi sodelujejo 4. ekipe in sicer DP Celje Thermana, DP Kranj – DP Novo mesto, DP Maribor in DP Ljubljana Mercator. Na Polzeli sta bili odigrani dve srečanji. V prvem je ekipa organizatorjev DP Celje Thermana premagala DP Maribor (49:45), v drugem pa so Mariborčani premagali Ljubljančane (). Dogodek je imel tokrat tudi simbolično noto. Tekme je v živo spremljal tudi legendarni Marjan Trdina, k je bil dolga leta najboljši igralec reprezentance Slovenije v košarki na vozičkih, že prej pa je igral tudi za reprezentanco nekdanje Jugoslavije.

Uspešen je bil tudi na klubskem področju, kjer je igral ali treniral ekipe v Sloveniji, Italiji in Avstriji. Na dogodku je predal majico s posebnim logotipom predstavniku nove generacije košarkarjev na vozičkih Davidu Škorjancu, ki je letos nastopil na svojem prvem evropskem prvenstvu. David trenutno igra za ekipo DP Celje Thermana in tudi za ekipo Gradca v Avstrijski in Evropski ligi. Zbrane je nagovoril tudi nekdanji kapetan reprezentance in danes vodja Lige ZPS Bauerfind in mednarodne Lige NLB Wheel.

Na kratko je predstavi zgodovino košarke na vozičkih v Sloveniji, načrte za prihodnost in se zahvalil Goranu Dragiču, ki bo kupil tri vozičke perspektivnim članom reprezentance Slovenije. Ta novica je požela še posebej glasen aplavz. Liga se bo nadaljevala meseca januarja, ko bo tekme organiziralo DP Ljubljana Mercator. Kot organizator bi se za konec še zahvalil KD Hopsi Polzela in Občini Polzela za pomoč  pri organizaciji dogodka in brezplačen najem športne dvorane.