Interesne dejavnosti

VESEL SEM KO MI USPE NASLIKATI DOBRO SLIKO

V ponedeljek 8.4.2019 se je na društvu paraplegikov Dolenjske odvijala že tradicionalna likovna delavnica. Iz našega društva sva se likovne delavnice udeležila najmlajši med slikarji Gregor Janežič in Peter Planinšek, ki je pridno dokumentiral s svojim fotoaparatom celotno dogajanje. Delavnice so se udeležili tudi Benjamin Žnidaršič, Vojko Gašperut, Dragica Sušanj in Željko Vertelj, ki slikajo z usti.

Ostali Metod Zakotnik, Anka Vesel, Miran Jernejšek, Jožica Ameršek so slikarji, ki slikajo z rokami. V dopoldanskem času, smo se v sproščenem vzdušju, posvetili svoji sliki in se prepustili ustvarjanju. S svojimi nasveti in idejami nam je pomagal naš dolgoletni mentor Rajko, ki je priskočil na pomoč, kadar smo ga potrebovali. Med slikanjem nas je obiskalo, kar nekaj novinarjev. Prišli so iz slovenske nacionalne televizije in naredili krajši prispevek za Dnevnik (v rubriki Slovenska kronika). Seveda niso manjkali iz regionalne televizije Novo mesto (Vaš kanal), kjer so pripravili malce daljši prispevek.

Med drugim nas je obiskala novinarka iz slovenskih novic, ki je napisala članek o naši delavnici. Na koncu pa so nas obiskali še iz radia Krka in tudi oni naredili prispevek o nas, za svojo spletno stran in novice na radiu. Prišli pa so otroci iz bližnje osnovne šole, nekateri med njimi so se celo opogumili in poskušali naslikati nekaj z usti. In bili na koncu vsi zelo presenečeni, nad tem, kakšne slike naredimo slikarji, ki slikamo z usti.

Proti koncu delavnice so člani društva poskrbeli za odlično kosilo in prepričan sem, da se bomo delavnice naslednje leto ponovno z veseljem udeležili. Pred koncem druženja pa sem sam z največjim veseljem razkril novico vsem zbranim, da sem s prvim marcem letošnjega leta bil sprejet med svetovne slikarje, ki slikajo z usti in nogami (VDMFK).

 

Slikanje je postalo sedaj del mojega življenja. Zelo sem vesel, ko mi uspe naslikati kakšno dobro sliko in s tem tudi koga razveseliti, kar mi predstavlja zelo dober občutek.

Gregor Janežič