Šport

EKIPNO TEKMOVANJE V ATLETIKI V SEZONI 2019 OSVOJILI CELJANI

Kljub najboljšemu posameznemu rezultatu Korošcev je 24. sezona ekipnega tekmovanja v atletiki pripadla Celjanom. Četrto, zadnje kolo v atletiki je bilo 28.06 2019 v organizaciji Društva paraplegikov Koroške v športnem parku v Črni na Koroškem. Ob odlični organizaciji, so bile tudi razmere za tekmovanje zelo ugodne.

 Pred pričetkom tekmovanja sta vse navzoče nagovorila predsednik Društva paraplegikov Koroške Damjan Hovnik in županja občine Črne na Koroškem, gospa mag. Romana Lesjak, ki je uvodoma pozdravila vse prisotne, tekmovalkam in tekmovalcem, zaželela uspešno tekmovanje in izpostavila sodelovanje občine z društvom paraplegikom. V nadaljevanju je predstavila nekaj ključnih projektov občine.

Tekmovanja, ki so ga izvedli sodniki Atletskega kluba Velenje, se je udeležilo 27 tekmovalce iz štirih pokrajinskih društev. Najboljši rezultat je uspel domačinu  Damjanu Hovniku v vožnji na 100 m. Za rezultat 21.10 sek je prejel 780,09 točk.

Zmagovalec ekipnega tekmovanja v atletiki za leto 2019  je Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske (19.524,40 točk), ki je prejelo tudi nov prehodni pokal, drugo mesto je osvojilo Društvo paraplegikov Koroške (19.161,21 točk) in tretje mesto Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine (14.114,84 točk) .

Prehodni pokal je prejela zmagovalna ekipa. V primeru, da zmaga trikrat zaporedoma prejme le tega v trajno last. Udeležba tekmovalcev po ekipah: CE-9, SG-9,  LJ-5, MS-4

Janeza Hudej