Interesne dejavnosti

POLETNO SREČANJE PRI LISJAKU

Na najtoplejši dan v juniju, že sedmo tradicionalno poletno srečanje članov Društva in njihovih svojcev pri Ribniku Lisjak v Taboru.  V dopoldanskih urah je potekalo tekmovanje v ribolovu, v tako imenovani »Divji ligi« s člani domačega društva paraplegikov ter člani Podravja in Koroške.

Z najboljšim ulovom je zmagal Rudi Centrih pred drugim Francom Simoničem iz (MB) in tretjim Zoranom Štruclinom.

Od žgočega sonca razgreti ribiči so se nato okoli 13. ure pridružili ostalim članom, ki so se počasi že pričeli zbirati v senci kozolca.

Najprej je vse prisotne pozdravil predsednik Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske Janez Hudej in župan občine Tabor Marko Semprimožnik. Ob tej priložnosti je županu predsednik  Janez Hudej izročil zahvalno listino ob  letošnji štirideseti obletnici delovanja Društva paraplegikov v Celju.

Po potešeni lakoti s telečjo obaro so se prisotni pomerili v metanju krogov. V ženski ekipi je zmagala Vesna Novak pred drugo uvrščeno Nežo Ratuznik in tretjo Damjano Marjon. V moški konkurenci je zmagal Boris Hebar pred  drugim Jožetom Ovčarjem in tretjim Francem Voukom.

Izredno gostoljubno osebje Lisjakovih je kljub visoki temperaturi v nadaljevanju poskrbelo še za odlično pripravljene dobrote z žara.

 Preostanek dneva in večera smo izkoristili za pogovor in druženje. Veselilo nas je, da so se nam pridružili tudi tisti člani, ki so na novo in s katerimi se že dlje časa nismo videli. Za veselo in sproščeno vzdušje je prvič poskrbel »MUZIKANT JANČ«.

Predstavili sta se tudi podjetji z medicinskimi in kozmetičnimi pripomočki ORMEGA in ABENA. Slednja je obdarila člane z praktičnimi darili.

Prijetno druženje se je končalo v večernih urah s skupinsko fotografijo fotografa Petra Planinška, ki je tudi organiziral letošnji dogodek.

Peter Planinšek