Šport

V MURSKI SOBOTI ŽE 26. AVTO MOTO RELY

Prometno varnostnem centru Murska Sobota se je 14. septembra 2019 odvijal že tradicionalni, 26. Avto moto Rally, pod geslom Vse za varnost v prometu. Srečanja so se udeležili paraplegiki in tetraplegiki iz štirih regijskih društev ZPS ter sosednje Hrvaške. Poleg šoferjev s prilagojenimi vozili, so nas s svojo udeležbo počastili še starodobniki iz Motokluba Veterani Murska Sobota.

Pri organizaciji so sodelovali Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije, Zveza paraplegikov Slovenije, Združenje šoferjev in avtomehanikov Murska Sobota ter Občina Moravske Toplice. Program je povezoval športni novinar na Murskem Valu Tonček Gider, pred začetkom tekmovanja pa sta zbrane pozdravila športni referent Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije Franc Borovnjak in podpredsednik Združenja šoferjev in avtomehanikov Murska Sobota Franc Glažar, ki je podal nekaj kratkih navodil in vsem skupaj zaželel uspešno vožnjo.

Po opravljenih prijavah so se tekmovalci najprej pomerili v spretnostni vožnji čez pet ovir, ki je potekala na poligonu Prometno varnostnega centra Murska Sobota in se nato podali na vožnjo po začrtani trasi, ob koncu pa se preizkusili še v testiranju cestno prometnih predpisov.

Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske sta zastopala Jože Ovčar, ki je osvojil odlično tretje mesto in Vinko Hren s četrtim. Oba se tovrstnih srečanj v zadnjih letih redno udeležujeta.

Jože Ovčar