Interesne dejavnosti

V CELJU ŽE DEVETO DRUŽENJE SLIKARJEV NA VOZIČKIH

Leto je obrnilo nov list, prišla je jesen in naše Društvo je že deveto leto zapored v Mercator centru Hudinja, 17.10.2019 organiziralo likovno delavnico: «Jaz sem ta biser našel kar v sebi«. Naše likovne ustvarjalce in goste smo najprej pozdravili z kulturnim programom, ki nam ga pomagajo ustvariti učenci celjske glasbene šole.

Prijetni zvoki flavte učenke Lize Tkalčec ob spremljavi clavinove mentorice Tamare Povh so opozorili na začetek pestrega kulturnega programa.

Učenci 4. osnovne šole pa so s petjem in plesom navdušili prav vse prisotne. Dogodek je povezovala osnovnošolka Valentina. Da je vse gladko teklo pa gre zahvala učiteljicama ga. Karin Trepelj in ga. Ksenije Leskovšek Korber.

Ne smemo pozabiti naših pevskih fantov – paraplegikov kvartet: »Joža počas«, ki so zapeli dve ljudski pesmi Sijaj mi sončece in Ne diraj mojo ljubav (Dalmatinska). Slikarske delavnice se vsako leto udeleži več slikarjev Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije v kateri so tudi slikarji, ki so člani Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami VDMFK).

Namen delavnice je druženje, ter izmenjava mnenj in priložnost za nove člane. Z izbranimi likovnimi deli se vsako leto predstavi drug slikar saj, ostanejo njegove slike na ogled v Mercator centru cel mesec. Letos svoja čudovita dela razstavlja članica DP Dolenjske bele krajine in Posavja Jožica Ameršek.

V čast nam je da se naše delavnice udeleži vsako leto naš dolgoletni član – slikar Branko Rupnik, ki nas navdušuje z svojimo deli. Vse pohvale tudi Francu Avberšku, ki se kljub svoji poškodbi trudi in se udeleži delavnice in ustvarja čudovite slike z čopičem v ustih. Žal se nam zaradi bolezni ni pridružil Gregor Janežič, ki je v letošnjem letu postal član VDMF.

Že vrsto let se slikarjem pridružijo mladi likovniki 4. osnovne šole Celje pod vodstvom Vinka Zajca. Učenci  tako soustvarjajo in spoznavajo različne slikarske tehnike sodelujočih slikarjev. Z različnimi ročno izdelanimi izdelki so se predstavile tudi članice domačega društva pod vodstvom Angele Gajšek.

Celodnevni dogodek je tako za vse prehitro minil. Z zanimanjem so postali in opazovali dogajanje tudi številni obiskovalci. Vsem nastopajočim se je ob koncu zahvalil še predsednik društva paraplegikov Janez Hudej. In ob tej priložnosti povabil vse zbrane, da se likovnega dogodka v Celju, udeležijo tudi prihodnje leto ko bo  že deseta jubilejna likovna delavnica.

Peter Planinšek