Šport

NA MEDNARODNEM ŠAHOVSKEM TURNIRJU V SRBIJI OSVOJILI ČETRO MESTO

Na mednarodnem šahovske turnirju za osebe z invalidnostjo Titel 2021 je Slovenijo zastopala šahovska ekipa društva paraplegikov Celje. Na pot v prestolnico Vojvodine Novi Sad smo se odpravili v ponedeljek 09.08.2021 dopoldan. Po naporni večurni vožnji smo pozno popoldne prispeli na lokacijo kjer smo bili nastanjeni. Tam so že bele ekipe iz Bosne in Srbije po sprejemu in večerji smo se odpravili v center mesta Novi Sad, kjer se pa nismo dolgo zadržali saj smo bili utrujeni od dolge vožnje. Naslednji dan nas je čakala vožnja do mesta Titel, kjer je bilo organizirano tekmovanje.

Tekmovanja se je udeležilo devet ekip med njimi je bila tudi ekipa Slovenija. Celjsko ekipo smo sestavljali: Ivenčnik Franc, Matič Radosav, Jeranko Igor in Vurešič Štefan. Po odigranih petih kolih, je sledila razglasitev rezultatov. Zasedli smo odlično četrto mesto med devetimi ekipami ter prejeli pokal za fairplay igro temu je sledilo dobro kosilo in prijetno druženje. 

Prvo mesto je osvojila ekipa Republike srbske (11,5), druga je bila UP Smederevo (11), tretja Novi Sad (8,5), četrta Slovenija (8), peta DSRI Smederevo (7,5), šesta Kragujevac (7,5), sedma Brčko (5,5), osma UP Mačva Šabac (3), deveta pa UP Titelj (2,5).

Po končanem tekmovanju smo se odločili, da si še enkrat ogledamo utrip in znamenitosti mesta.  Na kraju naj dodam, da so nas gostitelji lepo sprejeli in smo se z lepimi vtisi po dveh dneh odpravili nazaj proti domu.

Ivenčnik Franc