Šport

PARASTRELCI IZPOLNILI PRIČAKOVANJA

V nedeljo 27.10.2019 so se s svetovnega prvenstva vrnili parastrelci, ki so domov iz avstralskega Sidneyja prinesli bronasto kolajno in kar dve kvoti za prihajajoče paralimpijske igre.

Izpolnjen cilj

„Glavni cilj prvenstva so bile kvote za Tokio. Pričakovali smo vsaj eno, po tiho upali na dve, želeli smo si tri. Vrnili smo se z dvema, zato je cilj več kot le uresničen,“ uvodoma pove glavna trenerka Polona Sladič. Do kvot sta prišla Franček Gorazd Tiršek in Franc Pinter. „Škoda je, ker to ni uspelo tudi Damjanu Pavlinu, ki je bil na treningu povsem konkurenčen. Imel bo še eno priložnost, predvidoma maja, ko bo tekma svetovnega pokala v Združenih državah Amerike,“ nadaljuje Polona Sladič.

Vrnitev Tirška

„Nani se je z bronasto kolajno vrnil po letu dni odsotnosti. Dokazal je, da je v samem svetovnem vrhu.

„Tiršek je z medaljo nekako rešil sam sebi prvenstvo in dosegel kvoto, kar je bil glavni cilj. Stoje je postavil odličen rezultat. Leže mu je malce zmanjkalo, a je treba poudariti, da so bili rezultati leže vrhunski, konkurenca v tej panogi pa je strašna, tudi zavoljo specialistov. Z malokalibrsko puško pa se Nani v vetrovnih razmerah ni znašel. Ob tem pa je treba vedeti: celo leto ni imel tekme, treniral je le zadnje tri mesec, zato kapa dol za dosežek! Pavlinu pa žal ni uspelo prenesti rezultatov s treninga, par krogov mu je zmanjkalo. Za vrhunski dosežek bo treba nekaj spremeniti,“ še izvemo.

Vir: Zveza za šport invalidov