Šport

V ZADNJEM KROGU DOŽIVELI DVA PORAZA

S tekmami zadnjega kroga, ki so se odigrale v Račah 20.6.2020 v organizaciji DP Podravja, se je zaključila liga ZPS ORMEGA MM v košarki na vozičkih. Po dobrem začetku naše ekipa DP Celje THERMANA, ko so nanizali tri zaporedne zmage, so na koncu žal doživeli tri poraze. V ligi ZPS ORMEGA MM je tako zmagala združena ekipa Kranja in Novega mesta, drugo mesto je osvojil Maribor, tretje DP Celje Thermana in četrto Ljubljana.

V zadnjem krogu smo najprej odigrali tekmo z ekipo Kranj-Novo mesto in visoko izgubili z 60:33. V drugem srečanju so nato Mariborčani premagali Ljubljančane. V tretjem pa je sledila še tekma med DP Celje THERMANA in Mariborom. Spremljali smo izredno napeto in izenačeno tekmo v kateri so na koncu domačini premagali našo ekipo tudi z nekaj sreče z rezultatom 54:52.

Že naslednjo soboto, to je 27. junija 2020 je na vrsti finalni turnir za naslov državnega prvaka v košarki na vozičkih za sezono 2019-2020. Turnir bo potekal v Športni dvorani Vransko v organizaciji Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske in Zveze za šport invalidov – Paraolimpijski komite Slovenije. Polfinalna para sta Kranj-Novo mesto proti Ljubljani in Maribor proti DP Celje THERMANA. Prva tekma se prične ob 9:00 uri.

Aleš Povše