Šport

NA DRŽAVNEM PRVENSTU V LJUBLJANI BLESTELI STRELCI NAŠEGA DRUŠTVA

Na strelišču v Ljubljani je 5. julija 2020 v organizaciji Zveze ŠIS-SPK potekalo državno prvenstvo za najboljše parastrelce. Med njimi so tekmovali tudi strelci paraplegiki in tetraplegiki iz pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Nastopila je tudi strelka Vesna Novak iz Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske in osvojila bronasto odličje. Strelke in strelci so tekmovali s serijsko in standardno puško in zračno pištolo na razdalji 10 metrov.

 

V skupini SH2, kjer težje gibalno ovirani strelci streljajo z naslonom je državni prvak v streljanju s standardno puško postal Franček Gorazd Tiršek – DP-CE, drugo mesto je osvojil Damjan Herček – DP-MB. V streljanju s serijsko puško je tretje mesto osvojil Slavko Dunaj – DP-MS.

V skupini SH1 je naslov državnega prvaka osvojil Franc Pinter – DP-MB (serijska in standardna puška), drugi je bil Franc Jožef  – DP-MS (serijska in standardna puška), tretji pa Srečko Petkovšek – DP-KP (serijska puška). Lep ekipni uspeh sta z šestim in sedmim mestom dopolnila še Jože Ovčar in Vinko Hren.

Vinko Hren