Interesne dejavnosti

POLETNO SREČANJE ČLANOV DRUŠTVA

Kljub naraščajočemu številu okužb, nam je 9. julija 2020, še uspelo spraviti pod streho tradicionalno poletno srečanje. Tudi tokrat smo bili gosti prijaznega osebja v gostišču Lisjak v Občini Tabor in ujeli tudi  naravnost idealno vreme za takšno srečanje. Ribiči so svojo srečo v »Divji ligi« preizkusili že dopoldan, ampak so potarnali, da so  se  jim ribe poskrile, saj ulov ni bil najboljši. Tokrat so ribe lovili le Mariborčani in naši člani, Korošči pa so  si že privoščili zaslužen dopust. Večina članstva se je pričela zbirati okoli 14:00 ure. Udeležba je bila malo  manjša kot pretekla leta, kljub temu dobre volje ni manjkalo.

Vse skupaj je zaživelo s pričetkom glasbenega nastopa skupine Vocal BK Studio, ki so  nam igrali predvsem vsem dobro  znane  slovenske zabavne uspešnice. Vse navzoče je z manjšo zamudo pozdravil predsednik Matej Lednik in gost na našem srečanju župan Občine Tabor Marko Semprimožnik. Sledile so tradicionalne jedi  z žara in druženje prisotnih.

V živo smo si lahko ogledali tudi tri športne rekvizite, ki niso čisto običajni za  športno udejstvovanje invalidov in sicer poseben sedež za smučanje, podoben sedež,  ki pa je namenjen tako imenovanemu »Wekeboardingu« ali deskanju na vodi in gorsko  kolo na ročni pogon, ki nudi tudi pomoč elektrike. Malo kasneje  se nam je  pridružila še posebna gostja Lara Tansek, ki nam je najprej v solu nastopu zapela nekaj pesmi, kasneje pa še s skupino Vocal BK Studio. Po obveznem fotografiranju, so se člani v poznem popoldnevu počasi razšli.

Aleš Povše