AMBICIOZNO POGLEDUJE PROTI TOKIU

Dolg tekmovalni premor, ki mu je botroval COVID-19, pa je za marljiv in zavzet trening izkoristil paraatlet Henrik Plank, ki trenira in se pripravlja pod taktirko trenerja Luke Cmoka.
„Smo pridni, treniramo po planu, da gremo v Tokio na paralimpijske igre. V Šentjurju so nam vsi šli na roko, tako da smo lahko večino stvari izpeljali brez večjih problemov glede na okoliščine, ki so v športu,“ pove trener Luka Cmok.

Ta vikend je Plank v Puli, kjer bo tekmoval v disku in suvanju krogle, kjer se še vedno spogleduje z idejo, da se prebije do paralimpijske norme tudi pri krogli. Junija Planka na Poljskem čaka evropsko prvenstvo, vrhunec sezone pa želi doseči na para olimpijskih igrah, ki se začnejo čez 151 dni.

Reprezentanca je tako zaključila prvi del tekmovanja v Splitu. V konkurenci „open” so se vsi po vrsti izkazali!

50m hrbtno: Tim Žnidaršič Svenšek, Gašper Glušič, Luka Stanar. 200m hrbtno: Gašper Glušič. 200m prosto: Aljaž Vejnovič. 100m prsno: Aljaž Vejnovič. 50m prosto: 4.mesto Luka Stanar in 5.mesto  Tim Žnidaršič Svenšek. Mlada paraplavalca Luka Stanar in Gašper Glušič potrdila vstop v reprezentanco.

Slovenski reprezentant v plavanju je postal tudi član našega društva Gašper Gluščič, ki je nastopil na mednarodni tekmi v Splitu. V kategoriji “open” je na 200 metrov hrbtno osvojil 1. mesto, na 50 metrov hrbtno pa 2. mesto. Naslednji dan je v svoji kategoriji osvojil še 2. mesto na 400 mešano in s tem več kot upravičil vpoklic v reprezentanco.

Čestitke vsem!