Šport

HENRIK PLANK SVOJ NASTOP NA PARAOLIMPIJSKIH IGRAH V TOKIU KONČAL NA 6. MESTU

Plank: Šesto mesto ni slabo, rezultatsko pa sem razočaran. Nastopil je prvi in imel težave s pritrjenim stolom. V kategoriji F52 je v metu diska osvojil sedmo mesto. 47-letnik je bil v napovedih pred igrami zadržan in ni želel konkretno razlagati, s kakšnim rezultatom oziroma mestom bi bil zadovoljen. Dejal je le, da bi rad prav v Tokiu pokazal najboljše mete v sezoni.

Na olimpijskem stadionu je bil na vrsti prvi v svoji kategoriji. Atleti v metalnih disciplinah v sedečih kategorijah nastopajo po prirejenem vrstnem redu, saj vsak tekmovalec oddela vseh šest metov, potem pa ga v tekmovalnem stolu zamenja naslednji.

Plank je začel z neveljavnim metom, potem je disk vrgel 13,31 metra, nato 14,26 metra. Njegov najboljši poskus je bil četrti, ko je disk poletel do 14,79 metra, po neuspešnem predzadnjem mestu pa je Plank nastop v Tokiu končal še s 14,34 metra v zadnji seriji.  A kot je po nastopu pojasnil edini slovenski atlet na igrah, je bil takšen izid, po katerem je bil precej razočaran, tudi posledica težav s stolom oziroma napako prirediteljev pri pritrditvi tega.

Zaradi napake je namreč moral prilagoditi tehniko meta, posledično pa so bili meti krajši. “Bom najprej pozitiven: mesto ni slabo, rezultatsko pa sem razočaran. S to tehniko, ki sem jo pokazal, veliko več ni bilo mogoče vreči. Če si prvi, še niso ‘utečeni’. Preveč so zategnili stol, pozneje pa niso več dovolili popravkov,” je vzrok za slabši nastop pojasnil Plank.

Vir: RTV