Šport

CELJANI ZAPRAVILI STOPNIČKE NA ZADNJI TEKMI

Društvo paraplegikov Koroške je na Ravnah na Koroškem 22. oktobra 2021 organiziralo že 26. Grnjakov memorial v kegljanju. Tekma je bila tudi zadnja v kegljaški ligi ZPS za sezono 2020-2021. Kegljači Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske smo nastopili brez svojega najboljšega kegljača in predvsem v ekipni tekmi zaostali za pričakovanji, saj smo osvojili le 6. mesto. Tokrat so zmagali Dolenjci pred Mariborčani in Ljubljančani. Čast društva sem na zadnji tekmi sezone rešil Aleš Povše, ki sem z 483 podrtimi keglji dosegel absolutno tretji rezultat in v svoji kategoriji tetraplegikov gladko zmagal.

Kot zanimivost naj povem, da je najboljši rezultat absolutno, to je 493 podrtih kegljev, dosegla Martina Glavič iz Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja. Liga ZPS v kegljanju se je začela maja s Pokalom Občine Domžale, nato smo Celjani organizirali 2. krog in obenem tudi že 21. memorial Petra Zdovca. Sledil je poletni premor vse do oktobra, ko smo v Radencih najprej tekmovali na Magdičevem memorialu (5.10.-3.krog) in 22.10. ligo zaključili Na Ranah na Koroškem z Grnjakovim memorialom. Celjani smo najboljše uvrstitve dosegli na domači tekmi, ko smo tudi edinokrat nastopili popolni. V ligi je tako ekipa osvojila 4. mesto.

V konkurenci posameznikov smo nastopali v treh kategorijah. Med moškimi je bil Roman Hrženjak 5, Zoran Štruclin pa 8. Med veterani je Marjan Romih osvojil 7. mesto, Anton Urban pa odlično 3. mesto. Edni predstavnik med tetraplegiki sem bil Aleš Povše, ki sem premočno zmagal. Za naprej si predvsem želimo povečati število naših tekmovalcev na treningih in tekmah in s tem bomo rezultatsko krivuljo sigurno obrnili navzgor.

Aleš Povše