TOKRAT IGRALI MALO DRUGAČNO TEKMO

Ob mesecu športa v Celju potekajo številni športni dogodki katerih organizator sta Mestna občina Celje in Športna zveza Celje. Enega od njih smo pomagali izvesti tudi člani košarkarske ekipe DP Celje Thermana in Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske. V športni dvorani na I. osnovni šoli Celje smo 19.5. 2019 namreč igrali košarko na vozičkih.

Naši nasprotniki  pa tokrat niso bili člani od katere koli ekipe v košarki na vozičkih v Sloveniji, ampak so vsak po  eno četrtino proti nam odigrali članice in člani štirih klubov iz Celja. Najprej smo igrali proti igralkam Ženskega rokometnega kluba Z’dežele, nato proti Ženskemu košarkarskemu klubu Cinkarna Celje. V drugem polčasu  smo igrali še proti igralcem Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško in igralcem Košarkarskega kluba Celje.

Seveda nismo  igrali čisto zares, ker ostali udeleženci pač niso navajeni košarkarskih vozičkov. Tudi zato smo ekipe po nekaj minutah pomešali, da je bila igra bolj  enakovredna. So pa vsi dokazali da so pravi športniki, kajti napredovali so  iz minute v minuto. Za spoštovanje pravil je seveda poskrbel pravi sodnik, rezultat in čas pa je beležila tudi  zapisnikarska miza.

Ampak tokrat je bila v prvi vrsti zabava. Igralci ekipe DP Celje Thermana smo veseli, da so se športniki odzvali našemu vabilu in upamo, da takšen dogodek še kdaj ponovimo.