Šport

NAJBOLJŠI ŠPORTNIKI IN ŠPORTNICE V LETU 2021 PREJELI PRIZNANJA

Mestna občina Celje in Športna zveza Celje, sta na gala prireditvi v Narodnem domu v Celju, v ponedeljek 31. januarja podelili priznanja najboljšim športnikom Celja za leto 2021. Po letu dni premora je bila podelitev zopet organizirana v živo, res pa je, da je bilo število udeležencev omejeno. Tudi tokrat je prireditev prenašala Televizija Celje. Vse prisotne sta z nagovorom najprej pozdravila predsednik Športne zveze Celje g. Branko Črepinšek in podžupan Mestne občine Celje g. Vladimir Ljubek.

Tokrat so za glasbeno spremljavo poskrbeli učenci 1. gimnazije Celje in njihov Mešani pevski zbor ter Mladinski orkester, ki so nam zaigrali in zapeli nekaj pesmi. Najboljša ženska ekipa je postala ekipa Ženskega košarkarskega kluba Cinkarna Celje, med moškimi ekipami pa so zmagali člani ekipe Atletskega kluba Kladivar iz Celja. Najboljša športnika Celja sta postala atlet Luka Janežič in judoistka Tina Trstenjak, ki se je v imenu športnikov tudi zahvalili za podeljena priznanja.

Kot je sedaj že stalnica, so priznanja podelili tudi športnikom invalidom in med prejemniki so bili tudi številni člani Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske.

Posebna priznanja za športne uspehe invalidov so prejeli: Rudolf Centrih, Nenad Stojaković, Aleš Povše, Nejc Stakne, Janez Hudej, Metoda Žnidarec, Henrik Plank in Franci Gorazd Tiršek ter atletska, ribiška in košarkarska ekipa Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske.Priznanja za strokovno delo v letu 20211 so prejeli tudi trenerji naših športnikov: Martin Smole, Grosek Sebastjan, Luka Cmok in Polona Sladič. Obrazložitev prejetih priznanj si lahko preberete tukaj.

Aleš Povše