Šport

MARJAN ROMIH V KEGLJANJU POSTAL VETERANSKI DRŽAVNI PRVAK

Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske je v petek 18. marca na kegljišču Golovec v Celju organiziralo 22. memorial Petra Zdovca v kegljanju, ki je štel tudi za 3. krog v kegljaški ligi ZPS v sezoni 2021-2022. Memoriala se je udeležilo 35 kegljačic in kegljačev iz sedmih pokrajinskih društev, ki so se pomerili v ekipni in posamičnih konkurencah.

Med veterani je tekma štela tudi za naslov državnega prvaka. In prav med veterani je nekoliko presenetljivo, ampak popolnoma zasluženo zmagal in postal tudi veteranski državni prvak član domačega Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske Marjan Romih s 394 podrtimi keglji. Na 2. mesto se je uvrstil Ludvik Škraban DP Prekmurja in Prlekije (384), na 3. mesto pa Franc Kuhelj iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja (371).

Med ženskami je zmagala Martina Glavič (416) iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, pred Senko Ivaniševič (399) iz DP Ljubljanske pokrajine in Natašo Godec (336) iz DP Podravja. Kegljali so tudi tetraplegiki, kjer sem zmagal Aleš Povše iz društva organizatorja (439), 2. mesto je osvojil Siniša Jeremič (396) iz DP istre in Krasa, 3. mesto pa je tokrat pripadlo Damjanu Herčeku (323) iz DP Podravja.

V najmočnejši kategoriji med moškimi je zmagal Tone Kanc (439) iz DP Dolenjske Bele krajine in Posavja, pred Miranom Jernejškom (428) iz DP Podravja in Viktorjem Rupnikom iz DP Ljubljanske pokrajine. Tekmovalo se je seveda tudi v ekipni konkurenci, kjer so zmagali predstavniki DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja (1640), 2. mesto je osvojilo domače DP jugozahodne Štajerske (1620), 3. mesto pa tokrat DP Ljubljanske pokrajine (1539).

Da je tekmovanje nemoteno potekalo sta poskrbela sodnika Ljubo Mladenovič in Alen Peternel. Zadnji krog kegljače čaka 23. aprila, ko bodo tekmovali na tekmi za Pokal Občine Domžale v Kamniku. Tam bodo tudi podelili priznanja za najboljše v ligaškem tekmovanju.

Aleš Povše