Šport

CELJANI OBRANILI NASLOV DRŽAVNIH PRVAKOV

Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske je bilo izvajalec finalnega turnirja za naslov državnega prvaka v košarki na vozičkih, ki ga sicer organizira Zveza za šport invalidov – Paralimpiski komite Slovenije. Turnir je bil odigran 23. aprila v športni dvorani na Na Planini pri Sevnici.

Polfinalna para je določil vrstni red v ligaškem tekmovanju, ki je potekalo vse od meseca novembra naprej. V tej sezoni so v ligi ZPS BAUERFIND v košarki na vozičkih sodelovale štiri ekipe. Organizator prvega turnirja novembra v Vojniku je bila ekipa DP jugozahodne Štajerske DP Celje Thermana, decembra so turnir organizirali Ljubljančani, februarja smo igrali na Dolenjskem, marca pa se je liga zaključila v Miklavžu na Dravskem Polju.

V ligaškem tekmovanju je zmagala združena ekipa DP Kranj Novo mesto, na drugo mesto se je uvrstila naša DP Celje Thermana, na tretje DP Maribor in na četrto DP Ljubljana Mercator. Najboljši strelec je postal član zmagovalne ekipe v ligi Haris Koduzovič.

V prvem polfinalnem obračunu zaključnega turniraj sta se tako pomerili združena ekipa DP Kranj Novo mesto proti DP Ljubljana Mercator. Prvi so zanesljivo zmagali. Drugi polfinale sta odigrali DP Celje Thermana proti DP Maribor. Po odlični igri v drugem polčasu so Celjani zanesljivo zmagali s 66:36. Sledilo je srečanje za tretje mesto, v katerem sta se pomerila poraženca pofinalni dvobojev.

Večji del srečanja so vodili Mariborčani, ki pa so prav v zaključku tekme popustili in zmago prepustili ekipi DP Ljubljana Mercator. Finalno srečanje med DP Kranj Novo mesto in DP Celje Thermana se je začelo zelo izenačeno, ampak celjani so kmalu prevzeli pobudo in na koncu zanesljivo zmagali s 57:40 in tako ubranili naslov državnih prvakov Slovenije v košarki na vozičkih.

Je bilo pa tokrat res užitek igrati, saj se je na tribunah zbralo res lepo število ljudi, ki so še posebej glasno navijali za Celjane in jih ponesli k odlični igri. S tem turnirjem sezone za najboljše košarkarje še ni konec. 14. maja na Vranskem igrajo še zadnji krog v mednarodni košarkarski ligi NLB WHEEL, junija pa jih v Sarajevu čaka še evropsko prvenstvo skupine B.

Člani Slovenske ekipe so tudi štirje igralci ekipe DP Celje Thermana, ki si navijačev želijo tudi na Vranskem, ko bodo naskakovali prvo mesto v mednarodni ligi in zato za konec vabljeni vsi na Vransko, da 14. maja ob 15:00 uri glasno podprete ekipo v boju za prvo mesto.

Aleš Povše