Šport

MLADIM KOŠARKARJEM IN TEKWONDISTOM PREDSTAVILI KOŠARKO NA VOZIČKIH

Mesec maj je v Mestni občini Celje tudi mesec športa in v tem času Športna zveza Celje organizira številne športne in rekreacijske dogodke, promovirajo šport, gibanje in čimbolj zdrav slog življenja. Skupaj s Športno zvezo Celje smo tako v četrtek 12. maja v telovadnici 1. osnovne šole Celje organizirali predstavitev košarke na vozičkih. Košarka na vozički je eden boj dinamičnih športov, ki je lahko zanimiv tudi za celotno populacijo. Tokrat so se nam na dogodku pridružili mladi košarkarji Košarkarskega kluba Celje in še malo mlajši otroci, ki v Celju trenirajo taekwondo.

Nenad je predstavil posebne vozičke in pravila košarke na vozičkih, vsi  ostali pa smo jim prikazali kako se le ta igra. Seveda so  se nam pri igri pridružili tudi igralci košarkarskega kluba, ki so hitro ugotovili, da poganjanje vozička ni  enostavna stvar, še težje pa je zadeti koš. Kljub temu smo se pri igri zalo zabavali in kmalu so nam pri metih že bili enakovredni, za obvladovanje vozička bi pa potrebovali nekaj več časa. Za mlajše otroke je bil koš še nekoliko previsok, so se pa kljub temu usedli v naše športne vozičke in tekmovali kdo bo hitrejši.

Če so se sprva še obotavljali, na koncu kar niso hoteli iz vozičkov. Dogodek je lepo uspel. Nanj smo povabili tudi nekaj naši donatorjev, ki so bili kar malo presenečeni na mladimi košarkarji. Upam, da bomo takšne dogodke še ponovili, si pa tudi želimo več ljudi na naših tekmah, saj je takrat mnogo lažje igrati kot če ni nikogar.

Aleš Povše