Šport

DOBRA UDELEŽBA NA 24 MEMORIALU PETRA ZDOVCA

Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske je v petek 22. marca na kegljišču Golovec v Celju organiziralo že 24. memorial Petra Zdovca v kegljanju za paraplegike in tetraplegike. Tekma je štela tudi za 3. krog v kegljaški ligi Zveze paraplegikov Slovenije. Udeležilo se jo je 41 kegljačic in kegljačev iz osmih pokrajinskih društev, ki so tekmovali v ekipni in posamičnih kategorijah.

Da je vse potekalo po pravilih sta skrbela sodnika Ljubo Mladenovič in Alen Peternel. V ekipni konkurenci je tokrat zmagala ekipa iz Novega mesta pred Mariborčani in Korošci. Domača ekipa se je morala zadovoljiti s 4. mestom. Za veterane je tekma štela tudi za naslov državnega prvaka.

Na prva tri mesta so se uvrstili Franc Kuhelj DP  Novo mesto, Janez kokalj DP Ljubljana in Anton Urbanc DP Celje. Tekmovalo je deset veteranov. Med ženskami je tudi tokrat zmagala Martina Glavič DP Novo mesto pred Senko Ivaniševič DP Ljubljana in Marijo Kerec DP Maribor. Kegljalo se je tudi v kategoriji tetraplegikov.

Zmaga je ostala doma, saj sem bil najboljši Aleš Povše, drugi rezultat je dosegel Damjan Hovnik iz DP Koroške in tretji Branimir Črv iz DP severne Primorske. Največ kegljačev je tudi tokrat kegljalo v konkurenci moških in sicer dvajset. Najboljši je bil Miran Jernejšek iz DP Maribor pred Tonetom Kancem iz DP Novo mesto in Sandijem Rebernikom iz DP Koroške.

V imenu Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske se vsem udeležencem zahvaljujem za udeležbo in fer tekmovanje, sodnikom za dobro vodenje in potrpežljivost, najboljšim pa čestitam za dobre rezultate.

Aleš Povše

Dodaj odgovor