Šport

NAŠE DRUŠTVO NEPRIČAKOVANO PREJELO LEPO DARILO

Tečem, da pomagam – Pomagam z gibanjem in drugače – Dogodek je sofinancirala Mestna občina Celje.

V sklopu projekta »Tečem, da pomagam«, je bil 22. maja 2022 od 9:00 do 13:00 ure na Špici v Celju dobrodelni dogodek »Pomagam z gibanjem in drugače«, ki ga je organizirala Zveza Lions klubov Slovenije distrikt 129, druga regija, 4 cona, ki povezuje sedem Lions klubov LK Celje, LK Celje Keleja, LK Celje Mozaik, LK Trbovlje, LK Trbovlje Brin, LK Savinjska dolina, LK Velenje ter dva kluba mladih Lionsov, Leo klub Celjski vitezi in Leo klub Mavrice Celje. Predsednica cone je Štefi Videčnik.

Vabljena so bila vsa društva in organizacije, ki predstavljajo ranljive skupine, osebe s posebnimi potrebami in ki osveščajo v dobrobit ljudi na področji razumevanja ranljivih skupin, zdravja in varnosti. Udeležba je pomembna z vidika osveščanja javnosti o našem delovanju in je priložnost, da naša sporočila posredujemo javnosti ter jih osveščamo o potrebah naših članov. Vabilu smo se zato, tako kot vselej do sedaj, z veseljem odzvali in se dogodka, tudi udeležili. Udeležencem in mimoidočim smo predstavili nekaj športnih panog kot so košarka, smučanje z monoskijem, ročno kolesarjenje in smučanje na vodi (Wakeboarding).


Udeleženci dogodka so lahko letos zbirali žige na kupončku in si na tak način pridobili pravico do srečke na srečelovu. Na naši stojnici si je tako lahko vsak pridobil žig, če je preizkusil košarkarski voziček in vrgel žogo na koš, ali pa se je zapeljal z ročnim kolesom. Mi smo se lahko udeležili tudi pohoda od Špice do učne poti za slepe in slabovidne ter videče pri Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti, kjer je bila med dogodkom tudi svečana otvoritev obnovljene Učne poti za Slepe slabovidne in videče, kjer je preko 40 rastlin označenih z novimi tablicami z Braillovo pisavo za slepe in pisavo za videče.

Organizatorji so tudi letos pripravili Bogat srečelov ter družabne igre za vse obiskovalce in mimoidoče. Tik ob koncu, ko smo že pričeli pospravljati naše športne rekvizite pa smo izvedeli, nepričakovano in veselo novico, da je dobrodelni dogodek letos namenjen ravno našemu društvu. Gospa Štefi Videčnik predsednica Lions klubov,  nam je po mikrofonu sporočila, da so nam Lions-i podarili povsem nov prostostoječi koš za košarko. Zaenkrat smo od presenečenja, da je koš, ki smo ga uporabljali na dogodku za demonstracijo košarkarske igre, darilo za naše društvo kar obstali.

Lionistično gibanje pomaga slepim in slabovidnim in vsem drugim invalidom in pomoči potrebnim. Denarna sredstva zberejo iz startnin, srečelova in donacij. Letos so se odločili, da pomagajo našemu društvu z nakupom prostostoječega koša. Za njihovo odločitev se jim najlepše zahvaljujemo, saj bomo v društvu prostostoječi koš s pridom uporabljali na različnih dogodkih za predstavitev košarke.

Ob koncu naj opomnimo, da so nam Lionsi že večkrat priskočili na pomoč. Pomagali so nam, ko nam je društvene prostore uničil požar, organizirali so dobrodelni koncert za nakup invalidskega vozička za našega člana in pomagali so tudi pri nakupu novega kombi vozila.

Janez Hudej