Interesne dejavnosti

BAZAR V ŠTORAH POD SLOGANOM »PODJETNO NA KOŠ«

Tudi letos se je v Občini Štore odvil že tradicionalen Občinski Bazar, katerega je letos spremljal slogan ”podjetno na koš”.

V petek 17. junija 2022 se je v športnem parku Lipa predstavljalo športne in podjetniške aktivnosti, na voljo je bil Knjižni bazar, kjer so lahko obiskovalci izmenjali svoje rabljene knjige. Srednja in višja zdravstvena šola sta poskrbeli za možnost merjenja sladkorja v krvi in krvnega tlaka hkrati pa so prikazali temeljne postopke oživljanja, ki bi jih moral poznati prav vsak posameznik.

Predstavniki PGD Štore so predstavili svoje delo ter novo gasilsko vozilo, med 10. in 11. uro pa je dogodek popestrila plesna skupina ”Malo levo, malo desno”. Seveda pa se je Občinskega bazarja udeležilo tudi naše društvo, vsi smo imeli svojo stojnico in vse potrebne rekvizite za predstavitev.

Predstavniki Društva smo mimoidočim predstavljali interesne, kulturne in športne aktivnosti na področju katerih naše društvo blesti. Prikazali smo športne vozičke za košarko, ročno kolo, predstavili pa smo tudi ročne spretnosti našega kolektiva žensk. Občinskega Bazarja sta se, kot vsako leto udeležila tudi osnovna šola ter vrtec Štore. Učenci so izkazali veliko zanimanja za našo stojnico, še posebej jim je v oko padel voziček za košarko, katerega je

Nenad predstavil na njim razumljiv način, ter jim ponudil možnost, da se v vozičku tudi zapeljejo in izkusijo koliko kontrole in treninga je potrebnega za obvladovanje vozička. S starejšimi otroci, kateri so izrazili željo, pa smo se pomaknili na igrišče, kjer so se lahko preizkusili v metanju na koš iz vozička.

Za uspešno izpeljavo dogodka nam je pomagalo toplo sončno vreme, ki je dodalo tisto višjo vrednost, več energije in občutka bližanja poletnih dni, ki se jih vsi, še posebej pa otroci izredno veselijo. Ob koncu druženja in predstavljanja vseh posameznih društev pa so organizatorji dogodka poskrbeli tudi za navijaški duh, spodbudili so vse udeležence, da se premaknemo ob cesto ter izkažemo podporo kolesarjem, saj je ravno v tem času skozi Štore potekala že 28. kolesarska dirka po Sloveniji.

Ina Mastnak