Šport

NASLOV NAJBOLJŠE EKIPE V ATLETIKI V ROKE CELJANOV

Celjani so na zadnji tekmi zmagali še četrtič v tej sezoni in osvojili naslov najboljše ekipe v atletiki. To jim je uspelo do sedaj 24 krat. Drugi so bili Korošci in tretji Ljubljančani. Najmlajša udeleženka Jerneja Štarkel je prejela pokala zmagovalne Ekipe.

Četrto, zadnje kolo ekipnega tekmovanja v atletiki je bilo na Ptuju, v organizaciji domačega Društva paraplegikov Podravja in Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Ptuj. Na mestnem atletskem stadionu so bile razmere za tekmovanje, ki se je pričelo popoldan ob 16:00 uri in končalo ob 18:30 uri, dobre. Za pravilno izvedbo tekmovanja, so poskrbeli sodniki Sodniškega zbora Atletskega kluba Ptuj pod vodstvom Staneta Krajnca. Tekmovanja se je udeležilo 34 tekmovalcev iz štirih pokrajinskih društev. 

Zaključek lige smo izvedli na stadionu po končanem tekmovanju. Uvodoma je vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije, Gregor Gračner, pozdravil sodelujoče, zatem pa je prvim trem uvrščenim ekipam podelil pokale za prva tri mesta. Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske pa je prejelo tudi prehodni pokal.

Zmagovalec ekipnega tekmovanja v atletiki za leto 2021  je Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske (17.331,30 točk), drugo mesto je osvojilo Društvo paraplegikov Koroške (14.608,27 točk) in tretje mesto Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine (14.206,81 točk). Udeležba tekmovalcev po ekipah: CE-14, MS-10, SG-4, LJ-64.kolo.

Janez Hudej