ODLIČEN NASTOP NAŠEGA STRELCA NA SVETOVNEM PRVENSTU

Strelec Franček Gorazd Tiršek je na svetovnem prvenstvu v parastrelstvu v Al Ainu osvojil bronasto medaljo. Z zračno puško v ležečem položaju je zaostal le za Ukrajincem Vasilom Kovalčukom in Indonezijcem Bolom Trijantom. Tiršek se je v finale najboljše osmerice uvrstil s tretjim dosežkom predtekmovanja.

Tudi v finalu je bil ves čas na mestih, ki prinašajo medalje, na koncu pa je osvojil bron, kar je njegova prva medalja na letošnjem SP-ju, potem ko je bil v prvih dveh nastopih (zračna puška v stoječem položaju in puška malega kalibra na 50 metrov leže) dvakrat četrti.

Vseeno ima lep uspeh grenek priokus, saj je najboljši slovenski parastrelec za las ostal brez kvote za paraolimpijske igre v Parizu 2024. Zmanjkalo mu je vsega 0,1 kroga. Letošnji SP je za parastrelce deveto tovrstno tekmovanje, prvi je potekal leta 1994 v Linzu, kjer je prvo medaljo za Slovenijo osvojil Franc Pinter, ki je najuspešnejši slovenski strelec na SP-jih.

Vir: MMC