Interesne dejavnosti

KOSTANJEV PIKNIK

Lepi jesenski dnevi kar vabijo v naravo na razne sprehode, v gozd nabirat gobe ali kostanj. Ob kostanju je naš predsednik Matej prišel na idejo, da bi lahko organizirali kostanjev piknik. Tako so stekle priprave. Kostanj smo vsaj po večini kupili, bobne za peko je nabavil Boris, določili smo datum in piknik je bil nared.

Zbrali smo se v sredo, 25. oktobra ob 12. uri, kar pred društvenimi prostori. Udeležba je bila zelo dobra, pa še sonce ki je kukalo izza oblakov nas je prijetno grelo. Kostanj smo najprej narezali, potem pa ga je večina šla v peko, nekaj pa na kuhanje. Udeleženci smo bili dobre volje in kar presenetljivo zgovorni.

Poleg kostanja smo naše borbončice razvajali tudi z različnimi vrstami sadja in pijače, pa še izbira  sladic, ki so jih nekateri spekli doma in prinesli s sabo je bila res velika. Na ogled je bil tudi naš avtodom, ki omogoča letovanje tudi osebam na invalidskem vozičku.

Ker čas kar prehitro teče, je tudi naše druženje šlo kar prehitro proti koncu. Najprej so se poslovili naši strelci, ki so se odpravili na svoj redni trening, za njimi pa počasi tudi ostali, ko se je sonce skrilo za oblake in so nas malo ohladile tudi dežne kapljice, se je druženje končalo. Vsekakor ga bo naslednje leto potrebno ponoviti, smo si bili enotni ob odhodu.

Aleš Povše