Šport

ODPRTO PRVENSTVO ITALIJE V ATLETIKI

V okviru mednarodnega paraolimpijskega gibanja potekajo tudi Grand Prix tekmovanja. V letu 2024 bo na sporedu kar sedem teh tekmovanj. V Združenih Arabskih emiratih, Tunisu, Italiji, Mehiki, Maroku, Švici, in Franciji. Slovenski paraatleti so se udeležili, nam najbližjega, tekmovanja v italijanskem mestu Jesola, ki leži tik ob jadranskem morju, severno od turistično bolj poznanih Benetk. Jesolo spada med sedem najbolj priljubljenih italijanskih obmorskih letovišč. Na tekmovanju so sodelovali trije člani našega društva: Metoda Žnidarec, Nejc Stakne in Henrik Plank.

Spremljala sta jih trenerja Luka Cmok in Martin Steiner ter pomočnik Sergej Krajnc. Poleg tekmovalcev iz našega društva je iz Slovenije nastopal tudi Robi Kogovšek, ki tekmuje med slepimi tekmovalci. Tekmovanja so se udeležili tekmovalci iz Evrope, Azije, Južne Amerike in Oceanije. Poleg tekmovalnega dela je potekala tudi klasifikacija tekmovalcev, ki sta se je udeležila Metoda in Nejc. Oba sta bila uvrščena v skupino F56.

Rezultati naših tekmovalcev so bili glede na pogoje, zahtevnosti in dolžino tekmovanja odlični. Vsi so tekmovali v odprtih kategorijah brez točkovanja. Robi Kogovšek T11: 400m 1 mesto 55,94sek. Henrik Plank F52: disk 5 mesto 13,83m.  Metoda Žnidarec F56: disk 6 mesto 10,36m, kopje 7 mesto 7,85m, krogla 7 mesto 3,39m. Nejc Stakne F56: krogla 5 mesto 9,38m, kopje 4 mesto 20,43m, disk 5 mesto 19,96m.

Rezultati so povzeti iz spletne strani organizatorja tekmovanja jesolo2024. Nastop naših tekmovalcev je omogočila Zveza za šport invalidov-Slovenski paraolimpijski komite.

Janez Hudej

Dodaj odgovor