Šport

KOLESARJENJE Z ROČNIMI KOLESI PO SAVINJSKI REGIJI

V okviru meseca športa v Mestni občini Celje smo na društvu paraplegikov jugozahodne Štajerske organizirali izjemno uspešen dogodek, kolesarjenje z ročnimi kolesi po Savinjski regiji. Udeleženci smo se zbrali iz različnih slovenskih društev paraplegikov, skupaj s spremljevalci in spremljevalnim vozilom, ki je skrbelo za varnost in vidnost vseh prisotnih. Dogodek je potekal 18.05.2024, s pričetkom ob 10. uri, ko so se parakolesarji zbrali pred sedežem društva DPJZŠ. Trasa kolesarjenja je vodila mimo Medloga in Petrovč do prve postojanke, ribnika Vrbje.

Udeleženci smo se tam okrepčali in uživali v prelepi naravi ribnika, kar je bilo odlično izhodišče za nadaljevanje poti. Naslednja postojanka je bila pivovarna Green Gold Brewing, ki se nahaja v kraju Spodnje Grušovje in je znana po svojih vrhunskih pivih, ki združujejo tradicijo in inovativnost. Pivovarna ponuja širok spekter piv, ki so pridelana iz skrbno izbranih sestavin, vključno z lokalno pridelanim hmeljem, kar daje pivu edinstven okus in aromo. Pivovarna se ponaša s sodobno opremo in visoko kakovostjo proizvodnih procesov. Poleg pivovarjenja organizirajo tudi degustacije, kjer lahko obiskovalci spoznajo različne vrste piva ter se seznanijo s postopki proizvodnje.

Tudi nas so pričakali z lokalnimi dobrotami in degustacijo okusnega piva ter domače limonade. Po predstavitvi smo se udeleženci napotili proti Šempetru. V Šempetru smo se ustavili v gostišču Privošnik, kjer so nas postregli z okusnim kosilom. Po krajšem počitku in prijetnem druženju smo kolesarji nadaljevali pot nazaj proti Celju, mimo Žalca, čez Dobrišo vas, mimo Medloga in Babnega ter se okoli 16. ure vrnili pred društvo DPJZŠ. Udeleženci smo bili po koncu kolesarjenja utrujeni, vendar polni pozitivnih vtisov in novih doživetij. Dogodek je dokazal, da šport in rekreacija združujeta ljudi ter ponujata priložnost za spoznavanje novih krajev in uživanje v naravi.

Hkrati pa je poudaril pomembnost vključevanja paraplegikov v športne aktivnosti ter zagotavljanja varnih in prijetnih pogojev za njihovo udejstvovanje. DPJZŠ se zahvaljuje vsem udeležencem, spremljevalcem in organizatorjem za nepozaben dan. Upamo, da se bodo podobni dogodki v prihodnje še ponavljali in širili pozitivno energijo med vsemi sodelujočimi.

Ina Mastnak

Dodaj odgovor