DIŠALO JE, PEKLO SE JE – GIBANICA PA JE BILA ZVEZDA DNEVA
Včeraj, v četrtek 20.11.2025, smo v našem društvu ponovno dokazali, kako lepo je, ko se člani, uporabniki in asistenti zberejo v velikem številu ter skupaj ustvarjamo nepozabne trenutke. Delavnica priprave gibanice je presegla vsa pričakovanja – ne le zaradi odličnega recepta in končnega okusa, temveč tudi zaradi prijetnega in povezanega vzdušja, ki se je vil skozi ves dan. Posebna zahvala Konradu Kolarju, našemu izjemno predanemu asistentu, ki je z nami velikodušno delil svoj vrhunski recept ter nas potrpežljivo in strokovno vodil skozi vse korake priprave gibanice. Prav zaradi njegovega znanja in dobre volje je delo potekalo gladko, vzdušje pa je bilo sproščeno in polno veselja.
Ko se je dobrota končno spekla, je omamni vonj napolnil društvene prostore, ki so še dolgo po zaključku dišali po domačnosti in toplini. Gibanica je bila seveda v hipu razdeljena – in hitro pojedena. Čeprav pravijo, da je naslednji dan še boljša, tega preprosto nismo mogli preizkusiti, saj so nas prijetne vonjave takoj premamile.
Čas čakanja smo si prijetno popestrili. Ob kavici, toplih rogljičkih in čudoviti medici, ki nam jo je prinesel naš član Vinko Hren – ponosen lastnik številnih panjev in pridnih čebelic – smo prijetno poklepetali. Vinko nam vedno znova pokaže, kako dragoceni so naravni izdelki in koliko truda ter ljubezni se skriva v kozarcu medu ali kapljici medice.
Seveda druženja nismo zaključili brez dogovora za naslednje srečanje. V decembru bomo pripravili novo delavnico, pri kateri bo ponovno prijetno dišalo – kaj bo na vrsti, pa naj za zdaj ostane skrivnost. Lahko pa povemo, da se vsi že zelo veselimo. Takšni trenutki nas spomnijo, kako pomembno je druženje. Z veseljem opazujemo naše člane, kako se sprostijo, zabavajo, sodelujejo med seboj in iz društva odnesejo več kot le končni izdelek – odnesejo občutek pripadnosti in topline.
Naj še dolgo diši po prijateljstvu, ustvarjalnosti in dobrem razpoloženju!
Hvala vsem, ki ste bili z nami.
Ekipa DPJZŠ





