Interesne dejavnosti

SONČNO IN VESELO MEDGENERACIJSKO DRUŽENJE Z OTROCI

V ponedeljek 09.04.2018, smo se na prelep sončen dan ustvarjalno in športno družili z otroci iz vrtca »Vesela Hiša« iz Celja. Naši poslovi prostori so se za en dan spremenili v prave ustvarjalne delavnice za najmlajše, pred prostori pa smo parkirni prostor zamenjali za otroško igrišče z različnimi športnimi pripomočki in igrami. V prvem prostoru smo z otroci ustvarjali risbice z barvicami in flomastri, ter občudovali in sodelovali pri šivanju prtičkov in pravem klekljanju, ki sta ga za ta dogodek pripravili in predstavili naši članici Ratkovič Kristina in mentorica Angela Gajšek.

Drugi prostor smo namenili za poslikavo velikega papirja z vodenimi barvicami, katerega smo ohranili za spomin na druženje, in moram reči da sta nastali dve prav prisrčni in pisani  veliki skupni umetnini. Skupaj z našimi člani športniki, so se otroci na našem dvorišču preizkusili v različnih športih, kot je ping pong, pikado, kegljanje, streljanju s fračo, metu frizbija, … Po težko pričakovanem košu za košarko, so za konec naši člani in odlični košarkarji prikazali še košarko na vozičkih, otroci pa so lahko tudi sami preizkusili športne vozičke za igranje košarke, v katerih so neizmerno uživali. 

 Po skupinskem slikanju in tik pred odhodom, so nas otroci presenetili s pesmico v španščini in darilom v zahvalo na povabilo in druženje, ki bo na steni še kako popestrilo in krasilo naše prostore društva. Preživeli smo res čudovito in pestro medgeneracijsko druženje, kako da ne, če pa smo bili v najboljši družbi.

Petra Horvat