ZAČETEK SEZONE ČRNO BELIH FIGUR PRINESEL DELITEV TRETJEGA MESTA EKIPNO

Prvi krog šahovske lige ZPS-GRADEX, ki že nekako po tradiciji odpre tekmovalno šahovsko sezono, je 18. oktobra 2019 v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo Društvo paraplegikov Istre in Krasa. Primorski šahisti tekmovanje že vrsto let posvečajo tudi svojemu članu in odličnemu šahistu Viktorju Brezovniku, tokrat pa so se šahist z minuto molka poklonili tudi letos umrlemu šahistu  Zlatku Bernašku. V prostorih Emonca v Kopru se je na črno belih poljih pomerilo 17 šahistk in šahistov iz petih pokrajinskih društev Zveze, DP Celje, DP Novo mesto, DP Kranj, DP Ljubljana in DP Koper. Za posamično partijo so imeli na voljo deset, težje gibalno ovirani tetraplegiki pa dvanajst minut. Rezultati so šteli tako za ekipne kot za posamične uvrstitve, kakor tudi za uvrstitve memorialnega tekmovanja.

V prvem krogu je v ekipni konkurenci najboljši rezultat dosegla ekipa DP Ljubljana (15,5) na drugo mesto se je uvrstila ekipa, DP Koper (13,0), tretje mesto sta si razdelili DP Celje (10,0) in DP Novo mesto (10,0), peta je bila DP Kranj (4,5) v kateri je nastopil samo en tekmovalec. Tekmovanje je po pravilih Šahovske zveze Slovenije brez zapletov vodil arbiter Andrej Žnidarčič. Pokrovitelj lige je GRADEX d.o.o. iz Šempetra v Savinjski dolini. V posamični konkurenci sta prvo in drugo mesto osvojila šahista DP Ljubljana – Edo Planinc (6.5) in Jasmin Sabljakovič (5.5), tretji je bil domačin Benjamin Žnidaršič (5).

Vir: ZPS