Šport

POSTALI PODPRVAKI V KOŠARKI NA VOZIČKIH

Z zaključnim turnirjem za državno prvenstvo v košarki na vozičkih, ki ga je organiziralo Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske pod okriljem Zveze za šport invalidov – Paraolimpijski komite Slovenije v Športni dvorani Vransko v soboto 27. junija, se je za sezono 2019-2020 tudi zaključila košarkarska liga ZPS ORMEGA MM. Odigrali smo 4 turnirje in sicer v Preboldu, Šentvidu pri Stični, Strahinju in v Račah. V prvem srečanju dneva sta se pomerili 1. in 4. uvrščeni ekipi po rednem delu lige. Kljub določenim težavam z opremo, so igralci ekipe Kranj-Novo mesto zanesljivo premagali ekipo Ljubljana Mercator z rezultatom 63:42. Drugo srečanje med ekipo Maribora in Celja Thermane, so po ogorčenem boju dobili Celjani z 54:46. V tekmi za 3. mesto smo spremljali pravo srhljivko, ki so jo šele po odigranem podaljšku dobili Mariborčani z 51:48.

Tudi ekipa Ljubljane Mercator je imela lepo priložnost zmagati predvsem že v rednem delu tekme, ampak žoga ni hotela skozi obroč. Najboljše srečanje smo spremljali v finalu, ko sta ekipi Kranj-Novo mesto in Celje Thermana prikazali zelo borbeno in požrtvovalno igro. Večji del srečanja so vodili igralci najboljše ekipe lige, ampak naši igralci so pretili skoraj do konca tekme. Končni rezultat je bil 55:47. Ob koncu tekmovanja so dobili igralci zaslužene medalje in pokale. Knčni vrstni red v ligi je bil Kranj-Novo mesto, Maribor, Celje Thermana in Ljubljana Mercator.

V razvrstitvi na finalnem turnirju za naslov državnega prvaka pa Kranj-Novo mesto, Celje Thermana, Maribor in Ljubljana Mercator. Najboljši strelec lige je postal Milan Slapničar iz zmagovalne ekipe, med našimi igralci sta se v vrh te razvrstitve uvrstila Mičo Ostojič na 4. in Enis Musič na 5. mesto. Ob koncu bi se zahvalil vsem igralcem naše ekipe DP Celje Thermana za udeležbo na treningih in tekmah. Letos smo igrali: Nanad Stojakovič, Boris Hebar, Mičo  Ostojič, Enis Musič, Mitja Breg, Simon Gračnar, Nejc Stakne, Matej Lednik, Janez Hudej, Vinko Hren, David Škorjanc in Aleš Povše. Se vidimo v prihodnji sezoni.

Aleš Povše