Interesne dejavnosti

ZBLIŽAJMO SE

Konec meseca oktobra se je življenje zaradi razglasitve epidemije že drugič letos praktično popolnoma ustavilo. S tem so se praktično ustavile tudi vse aktivnosti društva, ki se sicer izvajajo. Nič več športnih treningov in tekmovanj, nič več ustvarjalnih delavnic, nič več dogodkov na društvu, nobenih srečanj.

Na upravnem odboru društva smo tako debatirali tudi o tem, kaj pa bi vseeno lahko storili za naše člane in David Razboršek je podal predlog, da bi mogoče člane uspeli povezati preko modernih računalniških orodij. Če lahko člani upravnega odbora komuniciramo in upravljamo sestanke preko skypa, zooma in podobnih orodij, potem bi na ta način lahko povezali tudi preostale člane. Določili smo organizacijski odbor in se lotili dela.

Načrt je bil, da se na prvem srečanju povežemo z našimi člani v domovih za ostarele, ampak smo hitro prišli do ugotovitve, da ker nam tehnične zmožnosti omogočajo povezavo praktično neomejenega števila članov, da poizkušamo k sodelovanju privabiti čim več naši članov. In tako se je prvi dogodek »Zbližajmo se« odvil v sredo popoldne med 17:00 in 18:00 uro. Že dan prej so vsi udeleženci lahko preizkusili kako »ZOOM« seja v realnosti poteka, da na sam dogodek ne bi prihajalo do težav. Moderatorstvo je tokrat prevzela Andreja Kukovič in začeli smo s prvim Zbližajmo se. Andreja je na tokratnem spletnem dogodku gostila našo članico Darjo Jerala, ki nam je iz prve roke povedal kako trenutno poteka življenje v Domu starejših Laško. Darja nam je povedal kaj vsak dan počne in podala nekaj koristnih predlogov, kako si lahko vsak posameznik popestri vsakdan ali s tečaji preko spleta, prebiranjem kakšne dobre knjige in podobno.

Drugi gost je bil prav tako naš član Peter Planinšek, ki je prav tako povedal kako dnevi minevajo njemu in njegovi družini. Kako si krajšajo čas. Predvsem o njegovi fotografiji in da nekoč pa se bo vendarle nabralo dovolj materiala za njegovo prvo fotografsko razstavo. Prav tako je spregovoril o internetnih čajankah, ki potekajo med nekaterimi našimi člani. Ter povabil vse ostale, da se pridružijo. Da celoten dogodek ne bi samo govorili, sta poskrbela Franjo Oset iz Modrijanov in njegova žena Marina Klinc Oset, sicer pevka ansambla Mira Klinca, ki sta nam zaigrala in zapela nekaj znanih melodij. Ob koncu je vse prisotne nagovoril še predsednik društva Matej Lednik in jih z vzpodbudnimi besedami ohrabril, da bodo tudi ti težki časi minili in da se bo življenje prej ali slej vrnilo v normalne tirnice. Iz sončne Španije se nam je oglasil tudi pobudnik dogodka Davi Razboršek.

Za prvič lahko rečemo, da je »Zbližajmo se« uspel v celoti. V nekem trenutku nas je bilo prisotnih 32 članov društva in gostov dogodka. Na tem mestu bi se zahvalil Franju in Marini za super glasbene točke, Andreji, ki je vse skupaj tekoče povezovala in vodila, vsem domovom, ki so našim članom omogoči sodelovanje, svojcem, ki so prav tako priskočili na pomoč pri udeležbi ter na koncu še Ninu Batagelju in Zavodu Vozim, ki sta nam nudila tehnično podporo, da se je dogodek lahko sploh dogodil.

Upam, da ga čim prej zopet ponovimo.