Interesne dejavnosti

HEROJI FURAJO V PIŽAMAH ŽE ČETRTO SEZONO

Celje, 15. 12. 2020 – Spodbuden podatek, da se je med leti 2015 in 2019 pri mladih voznikih med 18. in 24. letom za 60 % zmanjšal delež smrti, ki so posledica prometnih nesreč povzročenih pod vplivom alkohola, je pokazatelj, da da so mladi na pravi poti. Pozitivni napredek mladih je spodbudil Zavod VOZIM k snovanju 4. sezone iniciative za manj voženj pod vplivom alkohola Heroji furajo v pižamah, kjer so glavno besedo dobili vplivni mladi. Gaja Prestor, Tim Gajser, Janja Garenbret, Štefan Hadalin in Blaž Janc so predstavniki mladih, ki v letošnji kampanji svojim sovrstnikom sporočajo: »Mladi si zaslužimo pohvalo, saj skupaj na cestah dosegamo hvale vredne in varne rezultate! Gremo še naprej.«

V Zavodu VOZIM z iniciativo Heroji furajo v pižamah že od leta 2017 zaneseno spodbujajo mlade, naj spremenijo odnos do vožnje pod vplivom alkohola ter postanejo varni in odgovorni vozniki. Letos iniciativa Heroji furajo v pižamah, ki poteka že 4. leto, v svoje središče komunikacije postavlja dejstvo, da se je med leti 2015 in 2019 v skupini mladih voznikov med 18. in 24. letom zmanjšal delež smrti, ki so posledica prometnih nesreč povzročenih pod vplivom alkohola. Teh je kar za 60 % manj, kar je Zavod VOZIM spodbudilo, da v iniciativo vključijo predstavnike tistih, ki so za te rezultate zaslužni – mladi.

Svoje vrstnike, stare med 18. in 24. letom, bodo letos pohvalili znani mladi Slovenci, ki so z vztrajnostjo in zagnanostjo uspeli in postali vzor tako svojim sovrstnikom kot tudi starejšim. Letos sporočilo iniciative prenašajo Tim Gajser, svetovni prvak v motokrosu, Janja Garnbret, trenutno najboljša športna plezalka na svetu, Blaž Janc, eden naših najboljših rokometašev, Štefan Hadalin, uspešni alpski smučar, in pevka Gaja Prestor, ki je velika vzornica mladim po vsej Sloveniji.