Interesne dejavnosti

SLIKARSKA RAZSTAVA FRANCA AVBRŠKA

Je na ogled v podhodu Pošta v Velenju. Razstavo je pripravil Muzej Velenje. Franc Aberšek je član DP jugozahodne Štajerske, slovenskega združenja slikarjev UNSU, ki slikajo z usti in /ali z nogami ter štipendist VDMFK, svetovnega združenja teh slikarjev s sedežem v Lihtenštajnu. Gre za že njegovo tretjo razstavo. Prvič se je predstavil leta 2017 v Muzeju premogovništva v Velenju s kiparskimi deli, ki so nastala še pred nesrečo in tudi s prvimi slikami, ki ji je naslikal po nesreči in rehabilitaciji. Prav tako je bil eden od osmih razstavljavcev na skupni razstavi slovenskih slikarjev, ki slikajo z usti leta 2018. ampak tokrat se prvič predstavlja samo z deli, ki so nastala po njegovi poškodbi.

Tokrat se predstavlja s svojimi najnovejšimi deli pod naslovom »Podobe narave in volje duha«. Ker se je vedno navduševal in zavzemal za naravo, ni presenetljivo da njegovi motivi predstavljajo naravo samo, predvsem gozd. Podnaslov del je namreč »V senci in zavetju dreves«. Vse slike spremlja tudi poezija in v imenu društva ste vsi vabljeni, da si razstavo ogledate v živo.