Šport

ZMAGA ATLETOV OSTALA DOMA

Na celjskem stadionu Kladivar je 28. maja 2021 potekalo drugo kolo lige v atletiki. Pred pričetkom tekmovanja je bila krajša slovesnost na kateri sta Vladimir Ljubek (podžupan Mestne občine Celje) in Igor Topole (podpredsednik Športne Zveze Celje) podelila športna priznanja Športne zveze Celja za leto 2020.

Za športne dosežke so jih prejeli športniki Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske. Prisotne sta nagovorila tudi predsednik Društva Matej Lednik in športni referent na Zvezi Gregor Gračner, ki je povedal, da bo na paralimpijskih igrah v Tokiu Slovenijo zastopal trenutno najboljši atlet Henrik Plank.

Na tekmovanju se zbralo lepo število tekmovalcev iz petih lokalnih društev paraplegikov. Tekmovanje je potekalo v štirih metalnih disciplinah (disk, krogla, kopje, kij) in štirih vožnjah (100, 200, 400 in 800m).

Najboljši rezultat drugega kola je dosegel Henrik Plank  in sicer v metu kopja, kjer je za daljavo 14,72 m prejel 792,25 točk. Zelo dober je bil tudi v metu diska. Za nemoten potek tekmovanja je skrbela sodniška služba iz Atletskega kluba Kladivar pod vodstvom Vladimirja Žirovca.

Iz našega društva se je udeležilo tekmovanja 14 tekmovalcev. Nekateri izmed njih so tekmovali prvič. Tekmovali smo v vseh osmih disciplinah in zbrali zdaleč največ točk (4.801,53) in sedaj vodimo pred drugo-uvrščeno ekipo DP Koroške za 1.383,98 točk.

Upamo, da bom v tem tekmovanja tako uspešni tudi na preostalih dveh tekmovanjih. 3. kolo bo na Ptuju, finale pa v Murski Soboti.

Janez Hudej