Šport

NEPORAŽENI V LETOŠNJI SEZONONI PONOSNO DVIGNILI POKAL

Celjani so na zadnji tekmi zmagali četrtič v tej sezoni in osvojili naslov najboljše ekipe v atletiki med paraplegiki. To jim je uspelo do sedaj 23 krat. V trajno last so prejeli tudi prehodni pokal, ker so zmagali trikrat zaporedoma. Četrto, zadnje kolo ekipnega tekmovanja v atletiki je bilo v Murski Soboti, v organizaciji domačega Društva paraplegikov, na atletskem stadionu Osnovne šole 1.

Razmere za tekmovanje, ki se je pričelo popoldan ob 16:00 uri in končalo ob 18:30 uri, so bile dobre. Tekmovanja, ki so ga izvedli sodniki Združenja atletskih sodnikov Murska Sobota, pod vodstvom Štefana Puhana, se je udeležilo 26 tekmovalcev iz petih pokrajinskih društev. Zaključek lige smo izvedli na stadionu po končanem tekmovanju.

Uvodoma je vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije, Gregor Gračner, pozdravil sodelujoče, zatem pa je prvim trem uvrščenim ekipam podelil pokale. Društvo paraplegikov jugozahodne štajerske pa je prejelo še prehodni pokal v trajno last.

Zmagovalec ekipnega tekmovanja v atletiki za leto 2021 je Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske (16.723,46 točk), ki je prejelo tudi nov prehodni pokal, drugo mesto je osvojilo Društvo paraplegikov Koroške (13.286,59 točk) in tretje mesto Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine (12.152,95 točk). Udeležba tekmovalcev po ekipah: CE-10, MS-7, SG-4, LJ-3, MB-2.

Janez Hudej