Šport

SLOVENSKA OLIMPIJSKA BAKLA

23. julija so se v Tokiu začele olimpijske igre. Olimpijski duh pa je v Sloveniji dvigovala slovenska bakla, ki je prepotovala in obiskala vseh 212 slovenskih občin. Slovensko baklo za olimpijske igre Tokio 2021 so izdelali v Skupini SIJ – Slovenski industriji jekla. 

Kot priklon Ravenčanom in vsem jeklarjem za doprinos k večstoletni tradiciji in vsem športnikom, ki bodo barve Slovenije zastopali na olimpijskih igrah v daljnem Tokiu, bolj oddaljenem kot katere koli olimpijske igre doslej. Bakla naj bi spodbujala olimpijski duh in v nas zbudila olimpijske sanje. Z jekleno voljo je možno namreč marsikaj doseči.

Prav tako bi naj nas povezala med sabo, da vsi skupaj v olimpijskem duhu z vsem srcem navijamo za vse športnike, posebej pa še za naše na tekmovanjih v Tokiu. Ponosni smo, da smo bili številni nosilci bakle tudi člani Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske, ki smo skupaj z ostalimi udeleženci širili olimpijski duh in vzpodbujali olimpijske sanje.

Številni naši člani so že tekmovali na paraolimpijskih igrah in tudi v bodoče upamo, da bo še naprej tako. Letos bosta barve Slovenije in Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske v dalnjem Tokiu zastopala Henrik Plank v mestu diska in Gorad Tiršek v streljanju z zračno puško.

Aleš Povše