Šport

ŠAHISTI LIGO ZAKLJUČILI V KOPRU

Društvo paraplegikov Istre in Krasa je 27. septembra 2021 v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo četrti krog in zaključek lige ZPS-Gradex. Primorski šahisti pa tekmovanje že vrsto let posvečajo tudi v spomin svojemu članu in odličnemu šahistu Viktorju Brezovniku. V sklepnem, četrtem krogu, se je v gostišču Emonec na črno-belih poljih pomerilo le 13 šahistov iz petih pokrajinskih društev Zveze. Šahisti so po švicarskem sistemu in sodnikovih navodilih ter seznanitvi pravil odigrali šest hitropoteznih partij. Za razmišljanje in poteze v posamičnih partijah so imeli na voljo 10, težje gibalno ovirani tetraplegiki pa 12 minut.

Rezultati ekipno: Prvo mesto DP Maribor (11), drugo DP Celje (10), tretje DP Ljubljana (8,5), četrto DP Koper (7,5), peto pa DP Novo mesto (4).

Rezultati posamično: Prvo mesto je osvojil Benjamin Žnidaršič DP-KP (4,5), drugi je bil Bogdan Petek DP-MB (4), tretji pa Franc Pinter DP-MB (4).

Rezultati ligaškega tekmovanja v letošnji sezoni: Šahisti so prvi krog z Radejevim memorialom odigrali v Novem mestu, kjer je povedla DP Ljubljana (15), drugi krog so odigrali v Naklem, kjer je zmagala DP Celje (10). V Celju je bil odigran tretji krog, slavila je DP Ljubljana (13), zadnji četrti krog so pripravili v Kopru, kjer je največ točk osvojila DP Maribor (11).

Ekipne uvrstitve po štirih krogih: Prvo mesto je tako kot že vrsto let zapored ponovno osvojila ekipa DP Ljubljanske pokrajine (46,5), drugo ekipa DP jugozahodne Štajerske (34,5), tretje pa ekipa DP Podravja (32,5). Četrto mesto je osvojila DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja (26,5), peto pa DP Istre in Krasa (15).

Vir: ZPS